Alonso nem veszi biztosra, hogy indulhat

2016.04.13. 11:45

Ki kellett hagynia a bahreini futamot bordasérülése miatt Fernando Alonsónak, és két nappal a Kínai GP-hétvége rajtja előtt sem biztos még, hogy most már indulhat.

Sajnálatos, hogy nem versenyezhettem Bahreinben, de abszolút tiszteletben tartottam az FIA orvosi csapatának döntését. Remélem, pénteken visszaülhetek a kocsiba, de amíg nem kapom meg a rajtengedélyt, nem veszek biztosra semmit. Úgy készülök a versenyhétvégére, mint általában

- nyilatkozta a McLaren beharangozójában a spanyol.

A vizsgálat csütörtökön lesz, Sanghajban, ott derül ki véglegesen, hogy engedik-e vezetni a kétszeres bajnokot.

A biztonság kedvéért a McLaren elvitte magával Stoffel Vandoorne-t, aki beugróként 10. helyen ért célba Bahreinben, élete első futamán. Legutóbb Japánból kellett átrepülnie fél nap alatt, hogy átvehesse Alonso helyét.

Fernando otthon lábadozott és edzett, mint mindig, és szeretnénk, ha visszatérhetne. Minden (orvosi) döntést elfogadunk, és aszerint tervezünk

- hangoztatta Eric Boullier csapatigazgató is, hogy az FIA szava nekik szent.

Valószínűleg azért, mert Ron Dennis Mclaren-elnök Bahreinben megkérdőjelezte az FIA-doktorok döntését, és ki akarta sírni, hogy adják meg a rajtengedélyt. Ami sosem szerencsés, a szövetség ugyanis folyamatosan a biztonságon dolgozik, és tényleg megvizsgál minden körülményt.