Räikkönen: Ki kell pucolnunk magunk körül

2016.04.21. 07:58

Három futam, három dobogó, de az elnök mégis morog: a Ferrari nem nyert idén, sőt, gyakorlatilag közel sem állt hozzá. Mindhárom futamon gondja volt valamelyik pilótának, legutóbb mindkettőnek, ráadásul egymással koccant össze Raikkönen és Vettel.

Pontosan ez a gond, hogy mindig akad valami, állítja Raikkönen, aki a rövidebbet húzta vasárnap.

Nincs tiszta versenyünk, így nem nem lehet őket (a Mercedeseket) megverni. Ki kell pucolnunk magunk körül, mert így nem leszünk bajnokok. A jelenlegi helyzetünk nem ideális. Rosbergnek ideális, és meg is érdemli. Szimplán jobban kell dolgoznunk. Még csak három futam ment le a szezonból, bármi történhet.

Rosberg mindhármat megnyerte, csont nélkül, még csak nem is veszélyeztették a győzelmeit, sem csapattársa, Lewis Hamilton, sem a Ferrarik.

Raikkönen szerint a német ellen csak egy recept van, ami meglehetősen egyszerűen hangzik, viszont épp annyira bonyolult.

Össze kell hoznunk, hogy végre ne legyen semmi problémánk, és elé kell kerülnünk a pályán. Sebességet tekintve nem állunk rosszul. Nem vagyunk 100 százalékig boldogak, de nem is vagyunk nagyon lemaradva. Kínában legalábbis szorosnak tűnt.

Vagyis egyelőre még nem állt össze a kép, de nem kétséges, hogy össze fog. Biztos vagyok benne, hogy lesznek nagyon erős versenyeink idén, tudunk nyerni, megküzdünk a Mercedesszel - állítja Raikkönen.