Nem én vagyok a legjobb, de nem győzne le senki

2016.04.27. 09:11
A lassan 35 éves Fernando Alonso öregszik, de határozott elképzelése van a korlátairól.

Két hét múlva lesz három éve, hogy Fernando Alonso nem nyert futamot a Forma-1-ben, idén 10 éve lett legutóbb világbajnok. 2013-ban, a Spanyol GP-n futott be legutóbb elsőként, 2006-ban örülhetett vb-címnek.

Nem úgy néz ki, hogy bármelyiket is újra megünnepelhetné. A 2014-es szezont végigszenvedte a Ferrarival, 2015-ben soha nem látott kínlódással teljesítette az évet a McLaren-Hondával. Idén eddig túl van egy óriási baleseten, egy emiatt kihagyott futamon és egy 12. helyezésen.

Nem túl biztató, ráadásul július végén Alonso már 35 éves lesz, ilyen idősen legutóbb Michael Schumacher nyert vb-t, 2004-ben, idősebben meg Damon Hill, 36 évesen, épp 20 éve.

A SkySports azt kérdezte a spanyoltól, lát-e még magában világbajnokságot, amikor reggel a tükörbe néz, mire a válasz az volt,

igen, kétségtelenül.

Ki is fejtette, hogy érzi magát jelenleg.

Nem hinném, hogy gyorsabb vagyok bárkinél időmérőn, nem hiszem, hogy jobb vagyok bárkinél esőben, vagy szárazon, vagy kvalifikáción, vagy versenyen. De ha betesznek egy ugyanolyan kocsiba, ugyanabban az időben, ugyanazon a pályán, akkor legyőzök bárkit. Lehet, hogy nem én vagyok a legjobb minden téren, de mindent összerakva legyőznék mindenkit.

Önbizalom tehát még akad, és reményei szerint 2017-ben esélyei növekednek. Az új aerodinamikai szabályokat jövő héten véglegesíthetik minden technikai újítással együtt, azt várja ettől, hogy felkavarja a mezőnyt, és kiegyenlítse az erőviszonyokat.

Persze a McLaren-Honda lemaradását ez nem fogja azonnal behozni, ám felgyorsíthatná a felzárkózásukat.