Ezt komolyan gondolják a bakui F1-pályán?

2016.06.03. 10:58

Gulhuszejn Abdullajev, egy 19 éves azerbajdzsáni autóversenyző próbálhatta ki először a bakui Forma-1-es pályát, amin két hét múlva az Európai Nagydíjat futja a Forma-1.

A korlátok még nincsenek feltéve, de az már látszik, hogy nem lesz sok hely a kanyarokban, a város meglehetősen szűkös területeire kényszerítik a versenyautókat. Ráadásul óriási tempónál: teli van egyenesekkel a pálya, a célegyenes 2,2 kilométer hosszú, a házak irtó közel vannak.

Akad ráadásul egy pont, ahol balra egy óriási bástya magasodik, jobbra lakóházak, és a belső kamerából nézve nem is fér el egymás mellett két autó. (Ez persze csalóka lehet belülről.)

És most még nem volt elkerítve az erődítmény, oda jönnie kell a szalagkorlátnak, mindkét oldalra, így még neccesebb lesz ott a közlekedés. Arról már ne is beszéljünk, mi történik, ha két kocsi egyszerre próbál ott elfordulni, és összeakad: teljesen elzárnák az utat.

Azerbajdzsánban először rendeznek F1-futamot, bár sokan tiltakoznak, mert az országban embertelen körülményeket teremt a politikai helyzet, Bernie Ecclestone keresztülvitte az akaratát, lesz verseny.