Rosberget büntették a Hamilton-koccanásért

2016.07.03. 19:58

Az Osztrák GP leintése után mintegy négy órával a felügyelők 10 másodperces időbüntetéssel sújtották Nico Rosberget, aki csapattársával, Lewis Hamiltonnal ütközött a futam utolsó körében.

A bírák szerint "Hamilton vezetett, és tisztán be tudott volna fordulni, ha Rosberg autója nem megy neki, illetve hagy neki elég helyet".

A büntetésnek gyakorlati hatása nincs, ugyanis Rosberg 14 másodperc előnnyel futott be negyedikként Daniel Ricciardo előtt, annyi változik, hogy a hivatalos végeredményben csak négy másodperccel marad az ausztrál előtt.

Rosberg a leintés után azt állította, Hamilton hajtott belé, az angolt hibáztatta a karambolért. Hamilton az eset után tovább ment, megnyerte a versenyt, míg Rosberg első szárnya letört, és az autó alá szorult. A német így is elment a célig, mivel a sérült kocsival pályán maradt, mellékbüntetésként figyelmeztetést is kapott. Ebből három után jár komolyabb büntetés, neki ez volt az első.

Rosberg továbbá kapott két büntetőpontot is, amik az elsők neki 12 hónapon belül, úgyhogy jelenleg még ennek is messze van a konkrét hatása.