Hogy? Már az utolsót használja? Jó, hogy mondod!

D  AS20160722048
2016.07.22. 17:57
Nico Rosberg nem tartozik a legnépszerűbb Forma-1-es pilóták közé, és amikor a Magyar Nagydíj előtt találkoztunk vele, nekünk sem az jött le, hogy de kár, hogy nem kaptunk még vagy negyedórányi interjú-lehetőséget vele. Azért válaszolt mindenre, megleptük, de ezen mi is legalább annyira meglepődtünk, mint ő.

Már a csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt Nico Rosberg, hogy remek szezonja van 2016-ban, sőt, eddig övé a legjobb, ami a vb-pontversenyt nézve igaz is. Csütörtökön egy belvárosi társasági eseményen nekünk is erre utalt vissza, amikor arról kérdeztük, hogy az elmúlt öt, nem túl jól sikerült futam után a Hungaroring lesz-e az a hely, ahol újra elindul felfelé.

Nem így nézek a dologra, szerintem eddig is jól alakult az idényem, remek szezonom van, ezt akarom folytatni, nincs szó arról, hogy vissza kellene térnem a helyes útra.

A Magyar Nagydíjat egypontos vezetéssel kezdi majd csapattársa, Lewis Hamilton előtt, de van egy ennél is fontosabb előnye a címvédővel szemben: az angol az utolsó motorját használja már, tehát csak büntetés árán cserélhet a szezonban, míg Rosberg jobban spórolt eddig az erőforrásokkal, illetve szerencsésebb volt, ez pedig döntő lehet a szezonban. A német viszont annyira magára koncentrált, hogy ez fel sem tűnt neki addig, amíg rá nem kérdeztünk.

Hogy mi? Máris az utolsó motorján van? Jó hogy mondod!

– csillant fel a szeme.

A vb-címről viszont még ennek ellenére sem akar beszélni, a Ferrari és a Red Bull feltámadhat a szezon végére, és megnehezítheti a dolgát. Leginkább a magyar futam megnyerésére koncentrál, nagyon szeretne már ugyanis egy olyan porcelánkupát, amit tavaly Sebastian Vettelnek még ki kellett könyörögnie magának. Idén egy szép nagy vázát kap a győztes.

A frissen leaszfaltozott Hungaroringről még csütörtökön azt mondta, hogy mindig szeret új borításon menni, Bakuban és Spielbergben is örült az új felületnek, és a Merci azóta elért pénteki szabadedzéses eredményeit elnézve Magyarországon sem okozott neki gondot a felújítás. Annyira, hogy meg is nyerte az első napot a Magyar Nagydíjon, igaz kellett ehhez Hamilton kicsúszása is.

Az országot és magát Budapestet ő is szépnek tartja, bár nem dicsérte annyira, és végképp nem olyan lelkesen, mint Hamilton csütörtökön a Hungaroringen.

Nyaralni itt? Azt azért nem hinném.

Még azt is hozzátette, hogy ha szabadságon van, vagy otthon marad Monacóban, vagy Ibizára megy – ahogy azt tette a Brit és a Magyar Nagydíj között is –, azt ugyanis jobban szereti.

Az év végén lejáró szerződéséről nem beszélt, bár pár óra múlva, péntek reggel bejelentette a Mercedes, hogy meghosszabbította 2018-ig szerződését a német pilótájával. Illetve maga Rosberg posztolta a bejelentést.

Talán így már egy kicsit jobban kedveli Budapestet.