A cápától és a kígyótól félek, de Verstappen félelmetes

2016.07.22. 13:27

77-64, ilyen arányban veri pontokban az utóbbi hat versenyen - mióta csapattársak - Max Verstappen Daniel Ricciardót. A 18 éves holland elképesztő, hatból háromszor dobogóra állt, rögtön az első versenyét megnyerte a Red Bull-nál, az utóbbi két futamon második lett Lewis Hamilton mögött.

Jóval tapasztaltabb csapattársánál legutóbb, Silverstone-ban már az időmérőn is gyorsabb volt. És a Hungaroringen Ricciardo is elismerte, hogy "rémisztő", amit a gyerek művel.

Ha ilyen ütemben fejlődik tovább, jobb és jobb lesz a következő öt-tíz évben, azzal sokakra ráijeszthet. De én csak a cápáktól és a kígyóktól félek, úgyhogy tudom kezelni

- próbálta elviccelni az ausztrál.

De persze tudja, mi a helyzet:

Tisztában vagyok vele, hogy nagyszerűen teljesít, nyert, dobogói vannak. Nem szeretek hátra nézni, de legalább egy győzelmem nekem is lehetne. Nagyon versenyképes, és nem az történt, hogy nekem folyamatosan balszerencsém volt, neki pedig szerencséje. Gyors volt, és megdolgozott mindenért. Nem szabadkozom, ha sportszerűen legyőz engem. Sajnos több pontot szerzett, mint én, de most jön pár verseny, amin válaszolhatok.

Monacóban hihetetlen pechhel ment el Riccirado győzelme, két lapja maradt.


Három futam van a naptárban, Monaco, ez a mostani és Szingapúr, ahol a legtöbb esélyünk van, úgyhogy legalább egy dobogóban gondolkozunk itt. Itt tényleg nagyon közel lehetünk a Mercedeshez és a Ferrarihoz.

Daniel Ricciardoés Max Verstappen
Daniel Ricciardoés Max Verstappen
Fotó: Josep Lago / AFP



Ha most sem sikerül Verstappent legyőznie, sőt, a fiatal nyerne, az végképp elbizonytalaníthatná Ricciardót. Azt már korábban elmondta, mióta a holland a csapatnál van, megváltozott a légkör. Egyértelműen látszik, hogy Verstappent sokkal jobban támogatják, mint elődjét, az idén négy futam után a Toro Rossóhoz visszaminősített Danyiil Kvjatot.