Nem is kellene edzenem, hogy ezeket a kocsikat vezessem

2016.09.17. 08:11

Érdekes részletre hívta fel a figyelmet Jenson Button: az F1-pilóták atléták, viszont jelenleg már nem kihívás nekik fizikailag, hogy vezessék a kocsikat. Emiatt is jó, hogy 2017-ben új szabályok jönnek, a szélesebb autók a szélesebb gumikkal sokkal keményebb testi feladat elé állítják majd a pilótákat, amellett, hogy látványosabbak is lesznek.

Jövőre visszakerül az F1 oda, ahol lennie kéne. A sportág fizikailag nem elég megterhelő. Könnyű. Nem is kellene edzenem. Technikailag és mentálisan nagyon kemény sport a miénk, de fizikailag jelenleg nem. Vagyis nagyszerű, hogy jövőre fizikálisabbá válik. Azt hallottam, a barcelonai 3-as kanyar 30 km/órával gyorsabb lesz. A Copse kanyar Silverstone-ban padlógázas, simán. Persze így már nem lesz akkora kihívás technikailag, de fizikailag kihívás lesz megtartani a kocsit.

Button szerint, ami követelmény elveszik a technikával, visszajön a fizikumnál, összességében jobb lesz az egyensúly 2017-ben: "Jut is, marad is, de sokkal jobb lesz jövőre a nagyobb leszorító erős autóval és a széles gumikkal."