Alonso: Van jobb dolgom is az F1-nél

2016.09.20. 11:11

Ha a 2017-es F1-kocsik sem növelik a vezetési élményt, akkor a kétszeres világbajnok Fernando Alonso új kihívások után néz, „jobb dolga is van ennél” ugyanis, árulta el a spanyol. Ez persze nem jelenti azt, hogy már döntött volna a folytatásról, inkább csak azt, hogy a szerződéséből hátra levő utolsó év kulcsfontosságú lesz abból a szempontból, hogy hol és kivel folytatja a versenyzést.

A McLaren 35 éves pilótája elég élesen szokta kritizálni a Forma-1 jelenlegi helyzetét, szerinte unalmas a mostani versenyzés és vezetés, de reméli, hogy a szélesebb gumik és a nagyobb leszorítóerő változtat ezen.

„Sokkal normálisabb vezetésélményt adnak a mai kocsik, egyáltalán nem olyan a Forma-1, mint amit a karrierem első tíz évében megszoktam. Nincs meg a kocsiban a „wow”-érzés, vagy az, hogy el sem hisszük, hogy ilyen gyorsan is be lehet venni egy kanyart, vagy pusztán csak a kocsinak a sebességét” – összegzett egy spanyol rádiónak a pilóta, aki szerint a gumi- és üzemagyspórolás minden izgalmat kiöl, ráadásul a pilóták ösztöne ellen dolgozik, mert nem nyomhatják a maximumig, nem feszegethetik a határokat.

De ha jövőre is a spórolásról szól minden, akkor továbblép, mert ebből elege van. Lewis Hamilton szerint egyébként nem lesz változás, Alonso jelenlegi mclarenes csapattársa, Jenson Button szerint viszont jók lesznek a 2017-es kocsik. Igaz, ő ezt maximum kívülről láthatja majd, mert kihagy egy szezont az idény végén.

Hogy az F1 után hova menne Alonso, azt még nem tudni, korábban azt mondta, hogy a Le Mans-i 24 órás verseny, illetve egyéb megbízhatósági versenyek (WEC) is érdekelnék, d elgondolkodna a NASCAR-induláson is.