Két óra pokol volt Magnussennek a Szingapúri GP

2016.09.20. 10:32

Nem tudott inni Kevin Magnussen, a Reanult dán pilótája a hétvégi Szingapúri Nagydíj alatt, ami a szokottnál is nagyobb gond, ez ugyanis az F1-szezon egyik legforróbb futama. A levegő nagyjából 30 fokos volt, a pilótafülkében állítólag 55 fok is lehetett, ezért Szingapúrban különösen fontos, hogy folyamatosan pótolják az elvesztett folyadékot – a két óra alatt akár 3 litert is izzadhatnak – a versenyzők.

Hogy a dán kocsijában egyszerűen elfelejtették feltölteni a tartályt, vagy elromlott a rendszer, azt nem tudni, azt viszont igen, hogy Magnussen láthatóan borzasztóan kimerült volt, amikor kiszállt a kocsiból. Szerencsére nem nagyon zaklatta fel a dolog, elintézte egy vállrándítással az esetet, na meg annyival, hogy a csapat azért jön neki egy itallal a problémáért.

A pokoli körülmények ellenére így is nagyon jó futamot zárt Magnussen, a 15. helyről indulva a 10., vagyis pontszerző helyen zárt, ami mindössze a második pontszerzés volt Magnussen, és így a csapat szempontjából is a szezonban.

Magnussennek egyébként nem ez volt az első problémás futama Szingapúrban, amikor 2014-ben, még a McLarennel versenyzett itt, kisebb égésekkel kellett kezelni a futam után, annyira forró volt a levegő a pilótafülkében.