Hamilton: Itt valami nem stimmel

2016-10-02T082846Z 118222196 S1BEUEPVVQAA RTRMADP 3 MOTOR-F1-MAL
2016.10.02. 12:22

Lewis Hamilton az élről esett ki a Malajziai GP-n, 15 körrel a vége előtt elfüstölt alatta a Mercedes-motor. Sokadik hibája ez a szezonban, az öt engedélyezett motorját már a nyári szünetig, július végéig elhasználta. Akkor kapott három új motor, azok közül az egyik ment most tönkre. Ha nyer, átveszi a vezetést a világbajnokságban, így viszont 23 pont hátrányba került Nico Rosberghez képest.

Nem hiszem el, nyolc Mercedes-motoros autó van, de csak az enyém ment tönkre idén. Valami nem oké, de nem tudok mit tenni. Furcsa. 43 motort gyártott a Mercedes, de csak az enyém ment el. Vadonatúj motor volt, egyetlen verseny volt benne. Valaki vagy valami nem akarja, hogy nyerjek

- mondta csalódottan az újságíróknak.

Elárulta, hogy nem a maximumon használta a motort, amikor az kifújt, így a túlterhelés kizárt. Most élete legnagyobb kihívása előtt áll.


Tovább kell lépnem. Tudom, hogy a következő öt versenyemen megvan bennem és a mérnökeimben az erő, hogy megszerezzük a címet, de ki tudja, mi van a következő motorjaimban. Jelenleg nem lehetek benne biztos, hogy végigmennek. Csak remélni tudok.

Paddy Lowe technikai igazgatót a SkySports kérdezte a sorozatos motorszerencsétlenségről, de sokat nem tudott mondani.


Már utánanéztünk, hogy miért mindig Lewis motorjait sújtja hiba, de nem találtunk mintát. Van, hogy így alakulnak a dolgok.

Hamilton és Mercedes-motorja már jövő hétvégén javíthat, jön a Japán GP.