Bajnoksággal melegített a Forma-1 következő 18 évese

2016.10.05. 15:52 Módosítva: 2016.10.05. 15:52

Max Verstappen után újabb tinédzser tart a Forma-1-be, Lance Strollról a brit média, különösen az Autosport tudja úgy, hogy jövőre már a Williams-Mercedes pilótája lesz.

A kanadai még csak 17, október 29-én tölti a 18-at, így nem annyira fiatalon kerül be, mint a nála egy évvel és egy hónappal idősebb holland, aki tavaly 17 évesen kezdett. Több lesz az autós tapasztalata is, méghozzá sokkal: Stroll eddig épp 100 autóversenyen indult, miközben Verstappen 47-tel érkezett az F1-be.

Lance Stroll
Lance Stroll

Stroll már bajnok is, a hétvégén Imolában, egy fordulóval a vége előtt biztosította be az európai F3-as címet. Tavaly, első évében ötödik lett a bajnokságban 12 győzelemmel, idén 18-szor nyert, és három futam még hátra van.

Az idényt záró, hagyományos Makaói GP-t viszont a hét elején lemondta, úgy tudni, mert már az F1-es előkészületeire koncentrál a Williamsnél.

Stroll a tehetsége mellett milliárdos apjának is köszönheti, hogy ilyen fiatalon lehetőséget kap a csúcson. Lawrence Stroll a divatbizniszben érdekelt, világmárkák birtokosa, és emellett nagy autósportrajongó. Hihetetlen autógyűjteménye van, aminek legnagyobb részét Ferrarik alkotják.