Megvan, mi okozta Hamilton motorhibáját

2016.10.06. 10:27

Egy nappal a japán GP kezdete előtt megtalálta a Mercedes, miért füstölt el Lewis Hamilton motorja a vasárnapi malajziai futamon - jelentette az Autosport.

A Mercedes főnökei úgy 12 órával korábban még arról beszéltek, nem lelik a hibát, de aztán épp időben lett meg, mielőtt elkezdődött volna a hétvégi program.

A Mercedes-motor főtengelyében hibásodott meg egy csapágy, előjel nélkül.

Csak az olajnyomás hirtelen eséséből lehetett volna következtetni problémára, de szinte azonnal el is szállt a motor.

A Mercedes elővigyázatosságból Szuzukára az összes motorjának a beállításait módosítja, és reméli, hogy a hiba nem jelentkezik még egyszer. Hamiltonnak visszateszik a Szingapúrban használt motorját, míg a többieknél elmarad az egységesen a Japán GP-re tervezett új motor beszerelése. Maradnak az elmúlt versenyen használtnál, amíg a Mercedes mélyebben ki nem elemzi a Hamilton-problémát.

hamengine1

A bajnok csapattársa, Nico Rosberg mellett a Williams, a Force India és a Manor pilótái használnak Mercedes-motor, közülük csak a manoros Esteban Oconnál nem volt tervben motorcsere Japánra.

Hamilton a kiesés hevében nyilatkozott Szepangban, Lauda csapatfőnök az újságírók feltételezte szabotázst visszautasította, majd versenyzője is higgadtabban beszélt a történtekről.