Ecclestone most írhatta ki magát a Forma-1-ből

2016.10.27. 15:16

Sokszor írtuk már Bernie Ecclestone egy-egy nyilatkozatáról, hogy elérte a mélypontot, már maga sem tudja, mit beszél, vagy hogy nem szabadna mikrofonközelbe, vagy újságírók közé engedni. De most jött el a pillanat: ha a Forma-1 komoly cég, elgondolkozik azon, hogy szüksége van-e még rá.

Ecclestone ezúttal a SkySportsnak hencegett azzal, hogy ő már rég megmondta, hogyan lehetne feldobni a Forma-1-et:

építsenek betonfalakat a pálya mellé.

Mindenki megszólt, amikor 40 centis falat akartam építtetni a kanyarok mellé. Már azokban az időkben sem tetszett az ötlet, ma végképp nem lehet megcsinálni, az emberek azt gondolhatnák, itt valaki meg is halhat. Manapság tudják, hogy senki nem fog meghalni. Ami jó.

Mondta ezt úgy, hogy Jules Bianchi két éve szenvedett fatális balesetet a Japán GP-n, múlt nyáron halt bele a sérüléseibe.

Bernie még ezt is képes volt tetézni:

Mindenki azt szajkózza, hogy miért mennek le a pályáról, ígérem, az én ötletemmel nem fognak

- reagált arra, hogy a múlt hétvégi Amerikai GP-n is sok vita volt a pályahatárok betartatásáról. Amit az ő betonfala seperc alatt megoldana, ugye.

Bernie Eccleston a hétvégén, Austinban
Bernie Eccleston a hétvégén, Austinban

A legeslegjobbat a legvégére hagyta, amikor Fernando Alonso ausztráliai balesetére emlékeztetett, amit csodával határosan úszott meg egy törött bordával a spanyol.

Fernandóról Ausztráliában nem gondolták volna, hogy saját lábán távozik, ugye? Legközelebb ilyenkor be kell küldenünk a mentőautót, lepedőkkel eltakarni mindent, a pilótát elvinni a helyszínről a kórházba. Aztán később bejelenti, hogy hál' isten, kutya baja. Egy kis show-biznisz. Az emberek szeretik az ilyesmit.

Talán már nem emlékszik, de mindezzel pontosan Ayrton Senna halálának napját írta le.

A brazil legenda betonfalnak ütközött, lepedőktől takarva vették ki a kocsiból, tették a mentőbe, kórházba szállították.

Aztán bejelentették, hogy meghalt.

Hát, azon senki nem röhögött.

Lényeg a lényeg, Ecclestone eljutott arra a szintre, hogy valakinek be kellene fognia a száját. Nem egy jöttment drukker ő, hanem az F1-et menedzselő FOM elnöke és az új F1-tulaj Liberty Media Forma-1-es cégének egyik vezetője.

Ha az amerikaiak komolyan gondolják magukat ebben a sportágban, már nem sokáig.