Még három hely elkelt a Forma-1-ben

2016.11.09. 15:42

Bár még nem hivatalos, de a brit sajtó, köztük a BBC is biztosra veszi, hogy Kevin Magnussen otthagyja a Renault-t a Haasért, míg az Autosport úgy tudja, az idén manoros Esteban Ocon megegyezett a Force Indiával.

Magnussen helye, de főleg státusza vált bizonytlananná a franciáknál, miután bejelentették, jövőre Nico Hülkenberg lesz a vezérpilótájuk, így kapva kapott a Haas ajánlatán. Az amerikai csapathoz Esteban Gutierrez helyére érkezik, aki bármennyi szponzorpénzt is vitt az istállóhoz, pontot nem szerzett, így nem meglepő, hogy ejtik.

Magnussen csapattársa Romain Grosjean lesz.

Magnussennek újra szerencséje van
Magnussennek újra szerencséje van

A dán karrierje eddig meglehetősen hihetetlen, annak ellenére, hogy a legelső volt a legjobb versenye, és azóta semmit nem tett le az asztalra, már a harmadik csapat fogja alkalmazni négy év alatt, és a harmadik motorját próbálhatja ki.

A 2017-es pilótakettősök

Mercedes - Hamilton&Rosberg

Red Bull - Verstappen&Ricciardo

Ferrari - Vettel&Raikkönen

Williams - Bottas&Stroll

McLaren - Alonso&Vandoorne

Toro Rosso - Sainz&Kvjat

Force India - Sergio Perez&Ocon

Sauber - Nasr&Ericsson

Haas - Grosjean&Magnussen

Renault - Hülkenberg&Palmer

Manor - Wehrlein& ??????

2014-ben a McLaren-Mercedessel második lett élete első futamán, Ausztráliában, de 2015-re Fernando Alonsóra cserélték. 2016-ra a Renault a semmiből visszahívta, most meg jön a Ferrari-motoros Haas. Magnussen idén hét pontot szerzett, egyszer hetedik, egyszer tizedik lett, a bajnokságban a 16. helyen áll.

Ocon szezon közben ülhetett be a Manor-Mercedesbe, Pascal Wehrlein mellé, és teljesítményével azonnal felhívta magára a figyelmet. A Force India-Mercedes így Hülkenberg elvesztése után őt fogja választani.

A Mercedes junior versenyzője, ami számított a Manornál, és a Force India esetében sem mindegy, mert a németeknek is jól jön, hogy jó autóban alkalmazzák a neveltjüket. A társa Sergio Perez lesz.

Esteban Ocon Manor-overallban. 186 centi, a legmagasabb az F1-ben
Esteban Ocon Manor-overallban. 186 centi, a legmagasabb az F1-ben

A Sauber még nem jelentette be egyik pilótáját sem, de szinte biztosan marad Felipe Nasr és Marcus Ericsson is.

Így a Renault-nál kérdés még Hülkenberg és a Manornál Wehrlein csapattársa, igaz, még utóbbit nem erősítették meg. Meglepetés lenne azért, ha lecserélnék.

UPDATE: A Renault szerda este véglegesítette 2017-re is Jolyon Palmert, aki idén Magnussen társa volt az istállónál. A Brazil GP-ig sem vártak, azonnal megerősítették a következő idényre, az érkező Hülkenberg mellé. Így elméletileg már csak az egy manoros hely kérdéses.