Lauda kalapot emelt a Verstappenek előtt

2016.11.14. 09:56

Az ellenfelek is szétdicséretek Max Verstappent, miután a Brazil GP-n elképesztő vezetéssel szerezte meg a harmadik helyet: 16 kör alatt jött fel a 16., utolsó helyről a dobogóra.

A Mercedes egyik főnöke, Niki Lauda szó szerint kalapot emelt Jos Verstappen, Max apja előtt a depóban. A SkySportsnak azt mondta: "Verstappen kivételes volt, ahogy elment mindenki mellett, hihetetlen. Én tudtam, hogy jó a srác, de ma mindenki másnak is bebizonyította, mire képes".

Lauda legközelebbi kollégája, Toto Wolff, a Merci másik vezetője szerint a holland újraértelmezte a fizikát.

A Verstappen-show! Hihetetlenül vezetett, szórakoztatta a közönséget. A fizikát újraírta, elképesztő.

Természetesen a sajátjai sem sajnálták tőle a jelzőket, bár apja inkább arról beszélt, hogy a fia még őt is meglepte.

Láttam már pár versenyét, de ezt most én is alig hittem el. Nem volt jó a taktikája, nem volt szerencséje az időjárással, de hát ezért megérte az az elhibázott kerékcsere!

- utalt rá, hogy a Red Bull feleslegesen váltott esőgumiról átmenetire, így vissza kellett cserélniük egy extra kiállással, ami miatt visszaesett utolsónak Max. "Jót tesz az F1-nek, mindenki lelkes, mit is lehetne még kívánni?"

Legjobban csapatfőnöke, Chris Horner foglalta össze a történteket.

"A gokartos íveket használta, az összes tapasztalatát azokból az időkből. Megtalálta, hol tapad a legjobban a pálya, legtöbbször kívülről előzött, meghazudtolta a lehetőségeket. A legkisebb félelem nélkül vezetett horrorkörülmények között, elképesztő. A közönség is értékelte, felrobbant a tribün, amikor feljött harmadiknak.

Külön kategória volt, valami nagyon különlegeset láttunk.