Ron Dennis agyament rigolyái és más becsípődései

2016.11.17. 10:21

Most, hogy Ron Dennis utolsó napjait tölti a McLaren élén, és két hónap múlva végleg távozni fog, még épp ideje, hogy megemlékezzünk pár szokásáról, ami miatt ő és csak ő Ron Dennis.

A híres Ronspeakről, a saját maga, saját magának, véletlenszerűen kifejlesztett beszédstílusáról már szóltunk, de ezen kívül van még számos, aminek egy részét a Guardian, egy részét mi szedtük össze.

Kezdjük az istállók egyik legfontosabb tartozékával, a pilótákkal. Dennisnek komoly fenntartásai vannak velük szemben, különösen kettő szembetűnő:

  • nem növeszthettek szakállt
  • nem tetováltathatnak

Tíz éve még Fernando Alonso is mindig frissen borotváltan jelent meg, amikor kezdett a McLarennél, nem beszélve Lewis Hamiltonról. Utóbbi aztán tetováltatott, ezt úgy védték ki, hogy a sajtó előtt és a McLarent képviselve hosszú ujjúban jelent meg.

Többek között ebből is elege lett Hamiltonnak, amikor 2012 végén úgy döntött, otthagyja a McLarent.

Alonso&Dennis 2007
Alonso&Dennis 2007

A szakállfóbiát már 2007-ben megtörte Alonso, miután összevesztek abban a szezonban, az idény második felében szőrösen ment minden versenyre. Amikor tavaly visszatért, már nem is próbálkozott ennek betartatásával Dennis.

Alonso&Dennis 2014
Alonso&Dennis 2014

A tetkófóbia viszont megmaradt, a 2014-ben nála versenyző Kevin Magnussenről nem fogunk találni rövid ujjas képet, és az ingje mindig be van gombolva nyakig. Őt tavaly Dennis tette ki, de nem emiatt, hanem mert tényleg nem elég tehetséges.

Dennisnek a pályától távolabb is vannak becsípődései. Ilyen például a McLaren wokingi központjában, a Technology Centerben - Technológiai Központ, a motorhome a paddockban a Brand Center, a Márka Központ, ugye - szóval a főhadiszálláson dolgozó Phil The Light, azaz Fényes Phil: egy dolga van, egész nap az épületet járja, és azonnal cseréli, ha kiégett villanykörtét lát. Dennis nem állhatja, ha egy égő nem világít.

Szintén a techközpont jellemzője a 21 fok. Mindenhol 21 foknak kell lennie, mert Dennis szerint ez az ideális hőmérséklet. Természetesen ennyi van egyébként a több tízmillió fontos otthonában is.

Mindenféle McLaren-épületben észrevehető - ha valakinek feltűnt, persze jobb, ha orvoshoz fordul -, hogy a csavarok nem függőlegesen, hanem vízszintesen vannak elhelyezve, becsavarva. Hogy miért? Hát hogy ne üljön meg rajtuk a por!

A végére hagytuk a legjobbat. Ron Dennis ugyanis - a Guardian szerint - csak és kizárólag egy fajta cipőt hajlandó felvenni: Amerikából rendeli, méghozzá tucatjával, a MAKKOS cipőket.

Mi sem hittük, de csekkolhatja bárki a neten, valószínűleg tényleg így van. Pillantsanak csak oda le:

nandodennis2