Változásokat ígér a Ron Dennis-utód McLaren-főnök

2016.11.22. 14:38

A McLaren Groupnál hétfőn kinevezték a 36 év után távozó Ron Dennis utódját, Zak Brownt. A 45 éves vezérigazgató fiatalon próbálkozott az autóversenyzéssel, de aztán inkább üzleti téren lett sikeres, cége több F1-csapatot segített szponzorszerződésekhez a múltban. Most a McLarennél is ez lesz az elsődleges feladata - ez az, amiért Dennisnek mennie kellett - , hogy pénzt hozzon az istállóhoz.

Ezt a Motorsport.com-nak és az Autosport.com-nak adott interjújában árnyalva el is ismerte. (A McLaren-kommunikációval nem lehet gond a jövőben: Browné a Motorsport és az Autosport is.)

Zak Brown a McLaren wokingi központjában
Zak Brown a McLaren wokingi központjában

A leglényegesebb módosítások a McLarennél Brown érkeztével:

  • új támogatók érkeznek és újra lesz főszponzor - 2013 óta nincs, ahogy az új főnök mondta, "rengeteg szabad hely van a kocsin, amit nagy márkák logói fedhetnének be"
  • Brownnak semmi dolga nem lesz a versenycsapat irányításával - az eddig is versenyigazgatóként tevékenykedő Eric Boullier és Dennis utolsó embere, a most érkezett Jost Capito - hivatalosan az új csapatfőnök - fog irányítani, Brown mindkettejüket jól ismeri, kedveli, dolgozott is már velük, a Lotusnál és a Fordnál

Brown beszélt a versenyzőkről is, Fernando Alonsót nem ismeri, de nagy tisztelője, az egyik legjobbnak tartja az F1-ben. A spanyol új csapattársát, Stoffel Vandoorne-t nagy tehetségnek tartja. A hétvégi, egyelőre utolsó F1-futama után McLaren-tartalék Jenson Button az egyik kedvenc versenyzője, rég óta jóban van vele.