Bonyolódik a helyzet Rosberg-utódügyben

2016.12.12. 16:38

Hétvégén Fernando Alonso menedzsere, Flavio Briatore i megszólalt Rosberg-ügyben, azaz hogy ki lesz a Mercedes másik pilótája Lewis Hamilton mellett 2017-ben a visszavonult világbajnok helyett.

"Szerződése van, amit tiszteletben is tartunk" - zárta ki a spanyolt a helyért folyó versenyből.

Korábban Alonso jelenlegi csapata, a McLaren is jelezte, hogy a megállapodásuk 2017 végéig érvényes, és ebből nem áll szándékukban engedni.

Egyedül a versenyző nem nyilatkozott még, konkrétan nem mondta ki, hogy nem akar a Mercedeshez igazolni, mert mindenképp a McLaren-Hondánál folytatja.

A brit sajtó szerint hétfőre Valtteri Bottas, a Williams vezető pilótája lett a legesélyesebb Rosberg posztjára. A SkySports szerint a Mercedes ajánlatot is tett a finn kivásárlására, amit első körben visszautasítottak, legalábbis a csatornának egy williamses sajtószóvivő annyit mondott, "változatlan a pilótafelállásuk 2017-re". Azaz Bottas marad az újonc, 18 éves Lance Stroll mellett.

Nincs lefutva ezzel persze semmi, mert a Mercinek van pár kártyája, amit kijátszhat, hogy megszerezze Bottast:

  • a finn menedzsere a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff
  • a Williams a Mercedes motorjait használja

A szituáció azért sem egyszerű, mert ha elveszítik Bottast, pótolniuk kell, és nem mindegy, kivel, mert egy tinédzser nullafutamossal nem mehetnek neki a szezonnak, tapasztalt arc kell mellé.

Állítólag az utóbbi két évben sauberes Felipe Nasrt választanák, csakhogy ő elveszítette eddigi szponzorát, a Banco Do Brasilt, ami az F1-be menedzselte.

Az ötlet, amiről múlt héten írtunk, így már félig bejönni látszik, de az még nem merült fel, hogy Jenson Button üljön be a Williamsbe. Az angol visszavonult a szezon végén, elméletileg csak őt kellene meggyőzni a folytatásról.

Az, hogy a Williamsből szintén két hete visszavonult Felipe Massa maradjon, a hírek szerint még nem merült fel.