A Williams elárulta, ki lesz Rosberg utódja?

2016.12.15. 11:08

Az eddigi legváratlanabb fordulatról adott hírt a francia L'Equipe, már amennyiben igaz az értesülésük: a Williams máris megkezdte az egyezkedést a visszatérésről az épp hogy csak visszavonult Felipe Massával. A rutinos brazil pilótára egyetlen esetben lenne szüksége az istállónak:

ha elengednék Valtteri Bottast a Mercedeshez.

A Williams ugyanis biztosan nem akar nekivágni a 2017-es szezonnak két fiatal pilótával, ezért nem hajlanak arra a forgatókönyvre, hogy az újonc Lance Stroll mellé a Merci tehetségét, Pascal Wehrleint ültessék be.

Ezért is ragaszkodnak annyira a finn Bottashoz, aki az élő Williams-szerződése ellenére a legesélyesebb arra, hogy átvegye a világbajnok Nico Rosberg helyét a Mercedesnél.

Ha a Williams valóban megkezdte az egyezkedést Massával, az már több is lehet, mint egyszerű vészterv, hiszen arra elég lenne egy sima telefon is a 35 éves brazil felé, hogy ha úgy alakul, mit szólna még egy év F1-ezéshez. Az, hogy a franciák szerint komolyan tárgyalnak a visszatérésről, azt jelezheti, hogy a Mercedes valahogy mégiscsak meggyőzte a Williamset, engedje el Bottast.

Korábban a Williams az olcsóbb Merci-motorokra is nemet mondott, hogy megtartsa a finn pilótát, egyelőre nem tudni, mivel emelhette ajánlatát a világbajnok csapat.