Hamilton: Ide ne hozzák nekem Alonsót

2016.12.16. 11:49

A Mercedes ugyan közölte, hogy 2017. január 3-ig biztosan nem jelenti be, ki lesz Nico Rosberg utódja a világbajnok autóban, a találgatások viszont ennek ellenére sem állnak le.

Lewis Hamilton, a jelenleg várakozó leendő csapattárs is megszólalt az ügyben, méghozzá némileg meglepő nyilatkozattal.

Bárkit leigazolhatnak, akit akarnak, jöhet Sebastian Vettel vagy Fernando Alonso is. Fernando ellen vezettem már csapattársként 2007-ben, meg is vertem a McLarennél. Bárki ellen szívesen vezetek majd. De nem biztos, hogy ez lenne a legjobb a csapat szempontjából.

A háromszoros világbajnok azt is kifejtette, mire gondol pontosan: fontos számára, hogy ki lesz a csapattársa, mert egy rossz viszony az egész szezont megmérgezheti, és a túlzott rivalizálás ehhez vezethet.

A brit Channel 4-nak nyilatkozó Hamilton azt is elárulta, hogy a szerződése értelmében a Mercedes köteles lesz vele is egyeztetni, mielőtt leigazolja a visszavonult Nico Rosberg utódját. A döntésével kapcsolatban is csak annyit mondott el, hogy meghallgatja a Mercedes terveit, senkitől nem zárkózik el, de voltak olyan múltbeli tapasztalatai más pilótákkal, amiket jobbnak látna elkerülni még egyszer.

Nem mondta ki, de szinte biztos, hogy Fernando Alonsóra és a 2007-es szezonra gondol, hiszen ő az egyetlen még aktív csapattársa: Heikki Kovalainen, Jenson Button és már Nico Rosberg sincs az F1-ben.

A Williams már felkészült, hogy elengedi Bottast

Eközben a Williams először beszélt nyíltan Valtteri Bottas lehetséges elvesztéséről. A csapatfőnök-helyettes Claire Williams ismerte el, hogy a Mercedes nagyon erősen érdeklődik a finn pilóta iránt, akit csak akkor tudnak elengedni, ha emiatt nem gyengül meg a csapat, vagyis pótolni tudják egy rutinos pilótával. Olyannal, mint az épp a Williamstől visszavonuló Felipe Massa, akivel állítólag már meg is kezdték az egyezkedést a visszatérésről.