Massa jön, a főnök felállt

2016.12.20. 15:29

Elhagyja a Williams istállót a technikai igazgató, Pat Symonds, tudta meg az Autosport. A csapat még nem kommentált, így az okokat csak sejteni lehet.

Symonds múlt héten még lelkesen és hosszan beszélt róla, miért elengedhetetlen a Williamsnek, hogy megtartsa Valtteri Bottast, ám a finn azóta egy lépésre került a Mercedestől. A helyére pedig a szezon végén visszavonult Felipe Massát hozzák vissza, ez még Bottas mercis váltásánál is biztosabb.

Van már feltételezés arra is, ki pótolja Symonds-t: hetek óta a Mercedes technikai igazgatóját, Paddy Lowe-t emlegetik. Nála csak az a kérdés, milyen kihívást találna három vb-cím után a Williamsben - hacsak nem csapatfőnöknek hívják.

Pat Symonds és a csapatvezető, Claire Williams
Pat Symonds és a csapatvezető, Claire Williams

A Mercedesnek is pótolnia kell Lowe-t, itt a Ferraritól a nyáron közös megegyezéssel távozott James Allison neve merült fel.

És hogy bezárjuk a kört, elkelne valaki a Ferrarihoz is: Pat Symonds? Egy igazi öreg róka, aki 35 éve az F1-ben van, és akihez hasonló már rég nincs az olaszoknál, pedig elkelne. Igaz, Rory Byrne-t, egy régi, schumacheres mérnöküket már visszahívták a nyugdíjból.

A 63 éves Symonds dolgozott még Sennával a Tolemannál, majd a Benettonnál Schumacherrel, az utódcsapat Renault-nál Fernando Alonsóval nyert két-két vébét. 2013 óta volt a Williamsnél, 2014-ben és tavaly harmadikok lettek a vébén, de idén ötödiknek estek vissza.