A Ferrari fiókcsapatot szervez, nem is akármilyet

2016.12.21. 11:19

Visszahozná az olaszokat a Ferrarihoz, de főleg a Forma-1-be a Ferrari-elnök, Sergio Marchionne. Az a terve, hogy a Red Bull Racinghez hasonlóan fiókcsapatot hoz össze, ahol a tehetségek elkezdhetik karrierjüket, és kinevelhetik őket aztán a nagycsapat Ferrari számára.

Nem is aprózná el, az Alfa Romeo márkát hozná vissza a Forma-1-be, ami az 50-es évek elején 11 futamot és az első két pilóta-világbajnokságot nyerte az F1-ben. 

Az Alfa Romeo kiváló nevelőcsapat lenne fiatal olasz versenyzők számára. A legjobbat, Antonio Giovanizzit már megszereztük, de vannak még mások is, akik nem találnak helyet maguknak. Az Alfa helyet biztosíthatna nekik, a mostani kliensistállóinknál jobban. Lenne helye az Alfa Romeónak, a visszatérés a Ferrarival együttműködve mehetne végbe. De még nem most, az Alfának össze kell szednie rá a pénzt a Giulia és a Stelvio (utcai modellek) bevételeiből

- mesélte a La Repubblicának Marchionne. (Eléggé eltökéltnek látszik, számoljuk csak meg, hányszor mondta ki a népszerűsítendő márka nevét öt sorban?)

Az Alfa 1985-ben indult legutóbb a Forma-1-ben, a 70-es évek végétől szerepeltek újra, visszafogott sikerrel.

Ugyanolyan csapat lenne, mint az RBR-nek a Toro Rosso, ahonnan a mai Red Bull-pilóták közül kikerült mindkettő, Daniel Ricciardo és Max Verstappen, de itt nevelkedett Sebastian Vettel is.

Ha a jelenlegi istállók mind megmaradnának, az Alfa lenne a 12. csapat, 24 autó pedig a legideálisabb létszám, amit úgy 20 éve igyekeznek ismét elérni Ecclestone-ék.