Február 23-án jön a Merci új autója

2017.01.04. 11:38

Honlapján jelentette be a világbajnok Mercedes, hogy mikor mutatja be a 2017-es kocsiját: febuár 23-ig kell várni a nagy leleplezésre, amit Silverstone-ban ejtenek majd meg.

Szakértők szerint a W08 névre keresztelt autó legalább olyan domináns lehet, mint elődei, melyekkel a legutóbbi 59 F1-futamból 51-et nyert meg a német márka, sorban három világbajnoki címet szerezve mind a pilóták, mind a konstruktőrök között.

A hasonló folytatáshoz a Mercedes motorja adott, a jelentős aerodinamikai változtatások (szélesebb, laposabb, nagyobb leszorítóerőt biztosító autók) és a Ferrari által megtámadott felfüggesztés viszont csökkentheti az előnyüket a többi csapathoz képest, a Red Bull – ami szintén érintett a felfüggesztés kérdésében – például tradicionálisan nagyon erős az aerodinamikai fejlesztésekben.

Az egyik kocsit biztosan Lewis Hamilton vezeti majd, társát viszont egyelőre nem jelentette be a csapat, bár szinte biztos, hogy a Williamstől viszik majd át a finn Valtteri Bottast. A Mercedes tavaly, Nico Rosberg visszavonulása után csak annyit közölt, hogy január 2-ig biztosan nem lesz új pilótájuk, de mivel ez a határidő már elmúlt, napok kérdése lehet a hivatalos bejelentés.

A február 23-i bemutatóval a Mercedes egy nappal megelőzi majd a Ferrarit, amely 24-én, a csapat tulajdonában levő Fiorano tesztpályán mutatja majd be 2017-es autóját.