Bernie eltévedt a Forma-1 rengetegében

2017.01.09. 13:52

Bernie Ecclestone F1-főnök évek óta ágáll a jelenlegi túlszabályozottság és a sportág bonyolultsága miatt, nem tetszenek neki a halk turbóhibrid motorok, sem az állandó büntetések. A Bildnek adott interjújában, ahol kifejtette a véleményét a Ferrari helyzetéről is, reformterveiről is szót ejtett.

"A szabályokat meg kellene változtatni. Túl bonyolultak. A szórakoztatóiparban dolgozunk, de hogy tudnánk szórakoztatni, ha a közönség nem ért semmit? Már a pilóták sem tudják, mit szabad és mit nem a pályán. Néha azt hiszem, le van írva, hogy ne versenyezzenek. Hadd érjenek csak össze a kocsik, majd a versenyzők elintézik egymás közt."

Gyökeresen változtatna a futamokon is: "Két 40 perces futam vonzóbb a közönségnek, mint egy unalmas nagydíj".

Meg a motorokon is:

Amint lehet, új motorszabályokat kell bevezetnünk. A legfontosabb, hogy ejtsük a hibrideket. Todt (FIA-elnök) szerint ez az új idők szele, ami lehet, hogy úgy is van, az utcai autókban, de az F1-rajongók különlegeset akarnak látni.

Ebben a kérdésben Ecclestone kissé el van tévedve, múlt héten Adrian Newey, az RBR technikai főnöke beszélt arról, hogy a mai F1-es hibridturbó technológia a közúton még egyetlen gyártónál nem jelent meg, vagyis a nép nem profitál belőle. A dolog igenis különleges, annyira, hogy a Forma-1-en kívül nem is használják. Legalábbis egyelőre.

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone

Továbbá Ecclestone szerint a lényeg, hogy

a nézők erős és hangos motorokat akarnak, amiket csak a világ legjobb pilótái tudnak vezetni.

Ez is csak félig jött be, a mostani motorok ugyanis a legerősebbek, amik valaha az F1-ben voltak. A hang igaz, tényleg kevésbé visítanak, de ezen is napirendre tért már mindenki, úgy három éve.