Irén, Írisz
6 °C
16 °C

Rém egyszerűen vágódott be Verstappen a Red Bullnál

2017.01.11. 16:45

Max Verstappen tavaly robbant be igazán a Forma-1-be, amikor négy futam után felkerült a Red Bull nagycsapatához, azonnal nyert velük, majd szinte minden második futamon dobogóra állt. Az interlagosi esőversenyen szenzációs volt, harmadik helye szinte győzelemmel ért fel.

A pályán mutatott zsenialitása mellett az új csapatát az azon kívüli hozzáállásával legalább annyira meggyőzte. Csapatfőnöke, Chris Horner a Motorsport.com-nak mesélte el, hogy Kanadából hazafelé gond adódott a repjegyfoglalásával.

Montreálban történt, hogy a bizniszklasz betelt, már csak a turistaosztályon maradt neki hely, leghátul, a vécé mellett. Másokkal ez komoly helyzet lett volna, de vele semmi. 'Nem probléma, ez van, majd oda ülök', ennyivel intézte el az egészet. Emiatt is felüdülés ő az egész sportnak, lelkesedik, hogy F1-versenyző lehet, hogy azt csinálhatja, amit szeret.

Egyelőre csapattársával, Daniel Ricciardóval is remekül kijön, Monacóban ugyanabban az apartmanban van lakásuk, az ausztrál kicsit mintha a bátyja lenne.

Hamilton és Verstappen - utóbbinak van egy órája
Hamilton és Verstappen - utóbbinak van egy órája

Horner nem áltatja magát, ha a világbajnokság lesz a tét, változni fog köztük a hangulat, de biztos benne, hogy a tisztelet megmarad nem csak egymás, de a csapat iránt is. Emiatt engedte őket versenyezni Malajziában, ahol fej-fej mellettek küzdöttek - mint később kiderült -, a futamgyőzelemért.

Max nagyon nagyon jó és lelkes. Mint egy labradorkölyök. A sport történelme, az alsóbb kategóriák, a gokart, imádja a versenyzést. És kiváltságnak érzi, hogy F1-pilóta lehet

- dicsérte tovább a főnöke.

Az F1 még bőven pihen, az első autókat február 20-a után mutatják be, a tesztelés 27-én, a szezon március 26-án kezdődik. Hivatalosan még az idei pilótafelállás sem derült ki.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.