Nagy színváltás előtt a McLaren-Honda

2017.01.18. 16:45

Február 24-én mutatja be a McLaren-Honda az idei Forma-1-es autóját, és a csapat nagy téli átalakulásának megfelelően várhatóan a kasztni színei is változnak.

Évtizedekig piros-fehérek voltak, aztán jött az ezüst, szintén majdnem 20 évig, tavaly előtt váltottak feketére.

Ron Dennis menesztése után viszont sok minden megváltozik a csapatnál, így ez is, erről beszélt Zak Brown, az új CEO:

A srácoknak a gyárban már megmutattuk, és mindenki lelkesedett érte. A napokban döntöttünk is a színeinkről, azt hiszem, a drukkereinknek is tetszik majd a gép kinézete, de abban sem fognak csalódni, ami a kasztni alatt van.

Az Autosport értesülései szerint narancs lesz az új szín, ezt mutatja az a Tweet is, amiben beharangozták a leleplezés időpontját. Hogy mennyire lesz narancs, teljesen, vagy csak az eddigi piros kiegészítő színt váltja, majd kiderül.

A McLarennek a narancssárga az eredeti színe, 1968-tól 71-ig ezzel mentek a Forma-1-ben, majd a 97-es és a 98-as tesztszezonban is ilyen autót vezettek Hakkinenék. Legutóbb 2006-ban nyúltak vissza a narancshoz, akkor Kimi Räikkönenék teszteltek ilyen kocsival.

A McLaren egyik szponzora a napokban már a lent látható dizájnnal reklámozta magát, ebben is van narancs:

Kevesebb szó esik a gép nevéről, de egyelőre semmi jele, hogy ezt a modellt is MP-nek hívnák, mint a nyolcvanas évek eleje óta az összeset. Az MP szintén Ron Dennis találmánya és hagyatéka, nem lenne meglepő, ha ezt is dobnák.