Az F1 nagyszerű, ne nyúljanak hozzá

2017.02.02. 11:22

Mióta szeptemberben elindult a Forma-1 tulajdonosváltása, csak arról beszélnek, hogyan fogja az új tulaj, a Liberty Media felrázni a sorozatot. Ross Brawn, a Bernie Ecclestone helyére hozott új sportfőnök már vázolt is ötleteket, elég komolyan hozzá akar nyúlni a szabályokhoz, hogy elérje, ne mindig ugyanaz a csapat nyerjen, a nagymenőkön kívül legyen esélyük a többieknek is.

Mint kiderült, az FIA-elnök Jean Todtól sok segítségre nem számíthat, ugyanis a volt Ferrari-csapatfőnök szerint minden jó, ahogy van, az egycsapatos győzelmekkel meg végképp nem kell foglalkozni, mivel az mindig is így volt a Forma-1-ben.

Szerintem a Forma-1 nagyszerű. Tavaly az utolsó kanyarig élvezhettük a világbajnoki harcot, úgy gondolom, rossz üzenete lenne, (ha az F1-et erősen át akarnánk alakítani). A sportnak kiszámíthatatlannak kell lennie. Sokan panaszkodnak, hogy a Mercedes dominanciája elriasztja a nézőket, de ez része a Forma-1 történetének. Jelenleg a Mercedes dominál, előtte volt a Red Bull, azelőtt a Ferrari, azelőtt a McLaren, a Williams, a Lotus, ez a történelmünk része. Más sportokban is így van, nézzék csak meg az atlétikát vagy a futballt, ott is vannak domináns csapatok

- idézte a franciát az ESPN.

Todt a düsseldorfi sportbizniszfórumon fejtette ki véleményét
Todt a düsseldorfi sportbizniszfórumon fejtette ki véleményét

Mondjuk mi mást is várhatnánk az embertől, aki az F1-történet legdurvábban domináns csapatát, a Ferrarit vezette a 2000-es évek, amikor zsinórban öt vb-címet nyertek Michael Schumacherrel. Todtnak ez természetes, és majd a természet meg is oldja a dolgot, mondja ő. Az persze érdekes, hogy abban a Ferrariban Todt első beosztottja épp Brawn volt, aki reformokat akar.

Ha meg akarod szüntetni a dominanciát, jobbnak kell lenned. Gratulálnunk kell a Mercedesnek, és remélnünk, hogy az ellenfelek elő tudnak rukkolni valami jobbal.


Todt részéről téma lezárva.