Szélsőséges jóslatok az új Merci-pilótának

2017.02.08. 14:15

Lassan feldolgozzák az emberek, hogy Valtteri Bottas lett Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél, és már kezdik pedzegetni, hogy mire lehet képes a háromszoros világbajnok mellett.

A Rosberg-utódnak Hamilton apja, Anthony Hamilton nem jósol sokat, illetve visszafogottan utal rá, mi lehet a vége.

Ha valaki Lewisszal harcba száll, annak jól meg kell terveznie a karrierjét, mert véget vethet a pályafutásának. Idősödik és érik (a fiam), még mindig csak halad a zenitje felé. Számolni kell vele jövőre is

- mondta a SkySportsnak.


Mi mást is mondhatna persze az ember a saját fia ellenfeléről, így talán érdekesebb Mika Salo, volt Ferrari-pilóta véleménye.

Ő kicsit fennakadt azon, hogy Bottas csak egyéves szerződést kapott, bár ennyi bizonytalanság elviselhető.

Meglepő, hogy csak egy évet adtak neki, gondolom, először látni akarják, hogyan teljesít. Ezzel persze nehéz helyzetbe hozták, Lewis ellen, egyéves szerződéssel, nem lesz könnyű. De profi, és már négy év rutinja van az F1-ben, szóval meg fogja oldani. Ha tudod, hogy mindenképp folytathatod, jobban teljesítesz.

Hamilton és Bottas
Hamilton és Bottas

Salo nem félti Bottast, hogy lemarad Hamiltontól.

Valtterinek mindig másodiknak kell lennie Lewis mögött, és alkalomadtán elverni. Nagyra értékelem Lewist, főleg időmérőn gyors. De szeretném azt hinni, hogy versenyen Valtteri egy picit jobb. Vigyáz a kocsira, kíméli a gumikat, vagyis a futamokon jó esélye lehet

- idézte a finnt a Motorsport.com.

Bottas vezet állítólag a legkíméletesebben az F1-ben, a gumikat alig koptatja, erre a szkilljére utalt Salo. Aki persze megjegyezte, hogy rengeteg függ attól, milyen kocsit gyárt a Mercedes, bár ő úgy számol, hogy idén is a leggyorsabbak lesznek.

Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök inkább a Hamilton-Bottas-együttműködésről beszélt:

Jó lesz az egyensúly Valtteri és Lewis között, működni fog ez a kettős. Két teljesen különböző egyéniség, Valtteri jól fogja helyettesíteni Nicót. Jól megy a beilleszkedése is.