Alonso 100-szor annyit keres a McLarennél, mint a csapattársa

2017.02.14. 13:45

A szokásosnál sokkal nagyobb a szórás idén a Forma-1-es fizetésekben, már ha hinni lehet a The Drive magazin számainak, amelyeket a Mundodeportivo.com barcelonai sportújság dolgozott fel.

A legjobban fizetett szerintük Fernando Alonso, de listájukon alapbéréhez hozzáadták a lehetséges bónuszokat is, így jön ki a több mint 37 millió euró évente. A McLaren-Honda pilótája reálisan 30 millió euró körül kereshet, nagyjából ugyanannyit kaphat, mint a Mercedesnél Lewis Hamilton, illetve a Ferrarinál Sebastian Vettel.

A megdöbbentő az, ha összevetjük Alonso gázsiját új csapattársáéval. Jenson Buttont idén a belga Stoffel Vandoorne váltja a McLarennél, és a tehetség mindössze 300 ezer eurót,

azaz századannyit vihet haza, mint Alonso.
Stoffel Vandoorne, Fernando Alonso és Jenson Button
Stoffel Vandoorne, Fernando Alonso és Jenson Button
Fotó: Dan Istitene / Getty Images Hungary

És akkor csak 30 millióval számoltunk a kétszeres világbajnoknál.

Hamilton új társa, a Nico Rosberget váltó Valtteri Bottas bő negyedannyit kap, mint az angol, 8 millió eurót, igaz, nála is prémiumokkal számoltak. Alapfizetése 5-6 millió euró lehet.

Kimi Raikkönen úgy 6,5 millió euróért kezdi újabb szezonját, tavaly legalább a dupláját kapta, de az is nagy szám, hogy a Ferrari megtartotta, így még az F1-ben lehet.

Daniel Ricciardo 6 millió eurója ahhoz képest nem sok, milyen menő volt az elmúlt három évben, Red Bull-os csapattársa, Max Verstappen a bő felét kapja első teljes idényében az RBR-nél.

Felipe Massa szűk ötmillióért nem hagyja abba, ami remek deal azok után, hogy tavaly háromszor is megünnepelte a visszavonulását. Aztán mégis maradt, mert inkább Rosberg hagyta abba, váratlanul. (Akit a tavaly még williamses Bottasszal pótoltak, így a brazilt visszahívták.)

A lista alján a Force Indiához került Esteban Ocon és a sauberes Pascal Wehrlein áll. Utóbbit a Mercedes nyomta be a svájciakhoz, így csak 150 ezer eurót kap.

Nála Fernando Alonso 200-szor többet kaszál.

Csak érdekességként: ennyit keresett Alonso és a többi F1-es 12 éve.