Feltűnően fura megoldás az új F1-es Ferrarin

2017.02.24. 09:57

A fenti istállók után pénteken Ferrarin volt a sor, hogy bemutassa 2017-es Forma-1-es autóját. A leleplezésre Fioranóban, a Ferrari-gyárban került sor, ahogy szinte mindig. Egyszerűen mutatkozott be az SF70H modell, felhúzták a garázsajtót, ami mögött lapult a kocsi a pilóták és a menedzsment között.

Ami azonnal elkapja az ember szemét, az az oldaldobozok kialakítása, álló helyett fekvő nyílások vannak ugyanis rajta, ami nem igazán bevett. Szép nagy cápaszárny van a motorházon, azzal egybeépítve, az orra, most már mondhatjuk, olyan, mint az eddigi idei autóknak, legalábbis lejtésre. Az orr vége nem változott a tavalyi Ferrarihoz képest.

A pilótakettős nem változott, Sebastian Vettel szerződése utolsó évét kezdi, Kimi Raikkönennek szintén lejár az év végén, de ez nem jelenti azt, hogy nem ők lesznek itt egy év múlva is. Nagyban függ ez persze attól, mit tud produkálni a gép, aminek a technikai felkészítéséért már nem James Allison felel, ő már a Mercedesnél van.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök múlt ősszel átszervezte a technikai menedzsmentet, de Allison helyére nem igazolt nagy nevet, házon belül, leginkább olasz mérnökökkel próbálják megoldani, a képeken is látható (bal szél) Mattia Binotto a technikai főnök. Sikerülnie kell, mert még egy olyan pocsék, győzelem nélküli idényt, mint a tavalyi, nem engedhetnek meg maguknak.

Az SF70-est még pénteken megfuttatták a fioranói házipályán, majd hétfőtől indul a tesztelés Barcelonában. A kocsiba Kimi Räikkönen ült be, így nézett ki mozgás közben az új Ferrari.