Alonso egyből nemet mondott a Merci hívására

2017.02.25. 18:22

Fernando Alonso elismerte, hogy miután a világbajnok Nico Rosberg visszavonult a versenyzéstől, a Mercedes vele is tárgyalt a lehetséges pótlásról. Túl sokáig viszont nem jutottak az egyezkedésben, egész egyszerűen azért, mert a spanyol tiszteletben tartotta a McLarennel érvényes szerződését.

A kapcsolatfelvétel viszont egy dologra jó volt: elgondolkodott azon, hogy esetleg 2017 után is maradjon a Forma-1-ben, korábban ugyanis úgy érezte, hogy az idei McLaren-Hondát sem lesz jó érzés vezetni, akkor visszavonul, ez viszont lehet, hogy változni fog az év végére, bár ez persze a McLarenen is múlik.

„Olyan augusztus, szeptemberig nincs miről beszélni, addig csak az idei szereplésre koncentrálok. Meglátjuk majd, melyik kocsik lesznek a legjobbak a 2017-es szabályok mellett, talán idén új csapat veszi át az irányítást” – mondta a spanyol a McLaren pénteki bemutatója után.

A mercis egyezkedésre is kitért pár részlet erejéig, elmondta, hogy természetes volt, hogy Rosberg meglepő bejelentése után a csapat minden lehetséges pilótával felvegye a kapcsolatot. Vele is csak egy ilyen sima beszélgetés volt, amit valószínűleg mindenkivel megejtett a Mercedes. „Egyértelmű volt a helyzet: maradok ebben az évben a McLaren-Hondánál, ahol boldog vagyok, így nem volt értelme folytatni a tárgyalásokat velük.”