Furcsa csőr a Red Bull F1-kocsiján

2017.02.26. 13:40

Vasárnap délután 1-kor, egy internetre feltöltött videóval mutatta be a 2017-es kocsiját, az RB13-ast a Red Bull. Ahogy az várható volt, az idei szabálymódosításoknak megfelelően több szokatlan megoldást választottak Adrian Newey tervezésével.

A Red Bull F1-csapatának tanácsadója, Helmut Marko agresszív, szexi kocsit ígért – ebből az első jelző teljesen áll a kocsira, utóbbi viszont már ízlés kérdése. Az biztos, hogy teljesen szokatlan, csőrszerű orrot kapott az RB13-as, a végén egy elnyúló, de lyukas résszel.  A meglehetősen sötét videón sok más nem látszik, csak annyi, hogy ők is a vitorlaszerű hátsó terelősík mellett döntöttek.

A kocsi kifejezetten Red Bull-os, ami valószínűleg egyet jelent azzal is, hogy gyors is lesz, de ezt legkorábban a hétfőn induló barcelonai teszten tudhatjuk meg. Gyanús azért, hogy a vasárnap bemutatott képen nincs minden aero-elem ott, amivel hétfőn már találkozhatunk élesben.

A szombati váratlan leleplezés után vasárnap közelebbi, jobb képeket is láthattunk a Haas VF-17-es kocsijáról, illetve annak cápauszonyszerű hátsó részéről – ezen kívül komolyabban szembetűnő egyedi megoldást nem látni rajta.

C5mLBptUoAAzUsK

Utolsóként a Toro Rosso áll elő hatkor az idei autóval.