A McLaren kezd berágni, nagyon komoly a baj a Hondánál

GettyImages-646778214
2017.03.03. 13:07

Pocsékul indította a teszteket a McLaren-Honda, hétfőn motorcsere, kedden motorcsere, szerdán és csütörtökön aztán úgy ahogy tudtak körözni.

Azt beszélik viszont, a jobb napokon arra jöttek rá, hogy az új motor nem lesz sokkal erősebb a tavalyinál, ha egyáltalán, ráadásul jelenlegi állapotában még gyengébb is a 2016-osnál. Ugyanis míg a hétfői leállás okát megtalálták, az olajtartály volt a felelős, addig a keddiét még mindig nem.

Az első nap olajrendszergondunk volt, módosítanunk kell a dizájnt, simán megoldható. A második nap viszont mechanikai okból állt meg a motor, aminek az okát még mindig nem tudjuk. Ez sokkal mélyebb és komolyabb hiba. Jelenleg nem tudok bizakodó lenni, aggódom emiatt

- mondta a meglepően őszinte Honda-főnök, Haszegava Juszuke a spanyol Movistar csatornának.

A hibás motort még kedden repülőre rakták Japán felé, meg is érkezett, de két nap alatt még nem sikerült kideríteni, mi vele a baj.

Jövő héten már a McLaren Ausztrál GP-re tervezett motorját próbálnák ki a barcelonai teszten, ám a tapogatózás miatt ez meghiúsulhat. Így veszélybe kerül az első futamuk is: könnyen lehet, hogy élesben kell az ismeretlenbe menniük, mert ha meg is találják a megoldást, nem lesz idejük tesztelni.

Fernando Alonso arcára van írva minden
Fernando Alonso arcára van írva minden

Haszegava szan azt sem tagadta, hogy a McLarennel kezd megromlani a viszonyuk, mint mondta, "néha vitatkoznunk kell, vagy legalábbis konstruktív megbeszéléseket folytatnunk". Aztán gyorsan hozzátette, "nagyon jó munkát végzünk és nagyon jó a kapcsolatunk".

Mindenestre Haszegava a héten már nyilvánosan elnézést kért Fernando Alonsótól, a McLaren első számú versenyzőjétől, aki immár harmadik éve kínlódik a Honda-motorral.