Félelmetes hír az F1-nek: két másodpercet gyorsul a héten a Merci

2017.03.06. 11:59

Az időeredményeket nézve a Ferrari és a Mercedes volt az első barcelonai teszthét két nyertese – az olaszok keményebb gumikon tudtak majdnem olyan időt menni, mint a Mercedes ultralágyon, felmerült viszont, hogy az olaszok végig majdnem teljesen üres tankkal autóztak múlt héten, ami ha igaz, más kontextusba helyezné az eredményeiket. Valtteri Bottas és Sebastian Vettel legjobb ideje között 2,5 tized volt csak.

Az Ausztrál Nagydíjig ugyan nem kapunk majd pontos képet az erőviszonyokról, de a héten újabb négy napon keresztül lehet majd elemezni, hogy vajon ki mennyit fejlődött 2016-hoz képest az F1-mezőnyben. A második hétre szinte minden csapat komolyabb fejlesztésekkel készül, a hírek szerint viszont a Mercedes ugorhatja a legnagyobbat:

az új csomagtól két másodperc javulást várnak.

És mindezt csak a motortól, könnyen lehet, hogy új aero-elemekkel is készülnek a csapatnál a második teszthétre.

Időeredménytől függetlenül értékesnek nevezte az első négy napot a Mercedeshez igazolt Valtteri Bottas, hiszen nagyon sokat tanult az autóról, egyre jobban összeszokik azzal, és ennyire korán a szezonban ez a legfontosabb.

Az első négy napon Barcelonában a Mercedes tette meg a legtöbb kört, összesen 558-at, a Ferrari 465-tel a második volt, a 3-4. helyeken pedig minimális különbséggel jött a Sauber és a Haas (mindketten a Ferrari motorjait használják) 346 és 340 körrel.

Március 7-10. között jön a második, egyben utolsó négy nap teszt Barcelonában, a szezon pedig március 26-án indul az Ausztrál Nagydíjjal.