Alonso beleszállt a Hondába, de keményen

2017.03.09. 14:20

Múlt héten már beszéltek róla a McLarentől, hogy Fernando Alonso nagyon bosszús a csapatnál kialakult helyzet miatt, most, újabb két tesztnap és újabb két leállás után maga is elmondta véleményét a Honda-motorról. A spanyolnak egyértelmű, hogy minden szenvedésüket az okozza.

A kasztni rendben, nem igazán vagyunk lemaradva, egyetlen problémánk van, a motorrendszer. Megbízhatatlan és erőtlen. 30 km/órával lassabbak vagyunk az egyenesekben, bármilyen egyenesben. Amúgy minden rendben, csak amikor normálsi sebességre kapcsolsz, fogalmad sincs, bírja-e a motor


- idézte az Autosport a kétszeres bajnokot.

Meggyőződése, hogy amatőr gondok miatt szenvednek, és rémisztően le vannak maradva.

Az olajtartály meglehetősen amatőr dolog volt, az első naptól kezdve csak az elbaltázott megoldásokat próbáljuk helyrehozni, hogy erőt nyerjünk ki, és megbízhatóbbá tegyük a motort. Minél többet megyünk, annál több hiba jön elő. Túlhevül a gép, van, hogy a kasztni nem tart eléggé. Az ilyesmiket a téli tesztek első vagy második napján fedezik fel, mi még most (a hatodik napon) is csak 40 kört tudunk megtenni, mint a második napon."

Alonso eljutott oda, hogy már képes röhögni a kínjain. A kérdésre, hogy a 3-as, hosszú jobbos kanyart lehet-e padlógázon venni a McLaren-Hondával, azt felelte,

nekünk nem csak a 3-as padlós, hanem majdnem az összes kanyar.

Csütörtökön újra nem kapott jó híreket, a Honda már délig kétszer megállt csapattársa, Stoffel Vandoorne alatt. Elektronikai gond, még nem tudjuk, mitől - mondták a japánok.

A McLaren és a motorszállítója közötti helyzetet az is jól jelzi, hogy csütörtökön a csapatfőnök Eric Boullier és a Honda-főnök közös sajtótájékoztatót tartott volna, de ezt hirtelen törölték.

Alonso szerződése szerint utolsó évét tapossa a McLarennél, de azt megerősítette, hogy nem fog idő előtt kiszállni, illetve ha idén is katasztrofális szezonja lesz, akkor sem jut eszébe, hogy esetleg abbahagyja, mert mint autóversenyző, most a legjobb.