Ecclestone: Tiltják tőlem a volt beosztottjaimat

2017.03.21. 14:18

Bernie Ecclestone két hónapja már nem a Forma-1 főnöke, tiszteletbeli elnök, de a hétvégén induló új szezon már nem az ő vezetésével kezdődik el. Tiszteletbeli elnök, ez most a rangja, de a Mail on Sundayban arról beszélt, ezzel már nem sokra megy.

Semmit nem csinálhatok. A volt beosztottjaimnak megmondták, jobb ha nem is beszélnek velem. Meg akarnak szabadulni a Bernie-korszaktól, ki akarnak törölni az F1 történelméből. Mindig csak azt hajtogatják, hogy nagyszerű munkát végeztem, de tovább kell lépnünk. Mintha ez engem boldoggá tenne. Persze lehet, hogy igazuk is van.

Ecclestone bő 40 év után lökték le a Forma-1 tetejéről, a sorozat új tulajdonosa, az amerikai Liberyt Media egy háromtagú panelt nevezett ki a helyére, de megvan az ő közvetlen utódja is, az új projektet vezető Chase Carey. Az exfőnöknek csak egy dolog nem tetszett a váltás közben.


Bántott-e, hogy távozásra kértek? Nem. Úgy vagyok vele, ha valaki kocsit vesz, vezetni is akarja. Csak kissé csalódott voltam, mert az adásvétel előtt felkértek, maradjak még három évet, miután átveszik a bizniszt. Igent mondtam, feltéve, hogy az egészségem és a képességeim engedik. Ez után meglepett, hogy mikor megkötötték az üzletet, távozásra szólítottak. Chase akart a vezérigazgató lenni, és ezt szemtől szembe közölte is velem.

Ecclestone már csak dísz lesz a Forma-1-ben
Ecclestone már csak dísz lesz a Forma-1-ben

A 86 éves üzletember állítja, "irigyli" Carey-t, mert megcsinálhatja, amit ő nem tehetett meg. Vagyis hogy szigorúan a profitszerzéssel szemben az F1 népszerűsítését teszi az első helyre. Ecclestone egy rém exkluzív közeggé alakította a Forma-1-et, aminek az elérhetetlensége adta a varázsát. Ez most nagyon megváltozik.

Mindenki olyan étterembe akar menni, ahol nincs hely, ezért igen szigorúan bántam a paddockbelépőkkel. A Liberty filozófiája nyitottabb. Amerikaiak, ott bárki bemehet a pilóták közé beszélgetni, még a kocsikba is beülhetnek. Az F1 öt Michelin-csillagos, nem pedig gyorsétterem. De mostantól szabadabb lesz a konyha, talán ízlésesebb is.