Hamilton: Vettel alig bír magával

2017.03.23. 11:03

Péntek hajnalban indul a Forma-1 Melbourne-ben, magyar idő szerint reggelre már tudni fogjuk az első szabadedzések eredményeit, és már valamilyen képet is kapunk a csapatok közötti sorrendről.

A csütörtöki sajtótájékoztatón viszont még csak latolgatták az erősorrendet a pilóták, ezt tette Lewis Hamilton is. Istállója, a Mercedes nyerte a három legutóbbi világbajnokságot, ő az első kettőt ezek közül. Újra az esélyesek között van, de komolyabb harcra számít idén a téli változások miatt. A Red Bullt, de főleg a Ferrarit várja ellenfélnek.

Nagyon várom, hogy mivel rukkolnak ki, mert a teszteken eléggé le voltak maradva a Ferraritól. A tesztekre semmi láthatót nem vittek, feltételezem, hogy ide hoztak. Nagyon kíváncsi vagyok. Minél több ellenfelet kell leküzdened, annál édesebb a siker, erről szól a versenyzés. Nagy csatára készülök

- értékelte a Red Bull Racinget.

Hamilton, az RBR-es Ricciardo és Vettel csütörtökön, a sajtó előtt
Hamilton, az RBR-es Ricciardo és Vettel csütörtökön, a sajtó előtt

Náluk sokkal jobbnak tartja a Ferrarit, ami dominált a barcelonai teszteken.

A Ferrari volt a leggyorsabb, ők a favoritok. Sebastian (Vettel) általában feldobottabb (az első futamon), én mondom, alig tudja visszatartani a lelkesedését!

A Mercedes-korszak végét jelentheti, ha a Ferrari tényleg összekapta magát, de Hamilton felkészült erre.

Nem is emlékszem, mikor változtattak már három év után a szabályokon. Gyakrabban kellene így, mert ha egy csapat dominál, nehéz utolérni. A módosítások feldobják a show-t, sosem láttam ennyire lelkesnek a drukkereket, fogalmuk sincs, ki hol tart a csapatok közül. Nem hinném, hogy volt istálló, amelyik a szabályváltoztatások előtt és után is nyert. Mi ezt akarjuk, azt, ami még senkinek sem sikerült.

Az első éles edzés, az időmérő szombat reggel hétkor, a futam vasárnap hétkor kezd magyar idő szerint.