Hamilton megindokolta, miért nem csalódott

2017.03.27. 09:59

Szokatlanul reagált Lewis Hamilton a vereségre az első idei F1-futam után, eddig rendre csalódott volt a második hellyel, most viszont ölelgette Vettelt, és végigmosolyogta az eredményhirdetést, illetve annak előkészületeit is.

Azt feltételeztük, azért, mert nem az ő hibájából ment el a meccs, illetve mert a házicsatát azért megnyerte, csapattársa, Valtteri Bottas mögötte végzett.

Megkérdezték tőle a helyi újságírók is, miért nem volt csalódott.

Azt azért nem mondanám, hogy boldog vagyok, de reálisan kell értékelni, mindent számításba véve, és hogy masszív szabályváltozások után vagyunk. Hogy a módosítások után is a győzelemért tudtunk menni, szűken kaptunk ki, arra büszkék lehetünk. Nyerhettem volna, és tudjuk, hogy több dolgot is csinálhattunk volna jobban

- felelte.

Hamilton a sajtótájékoztatón is vigyorgott
Hamilton a sajtótájékoztatón is vigyorgott

Még csütörtökön beszélt erről, hogy szerinte nagy szám lenne, ha továbbra is élközelben maradnak, mert ő olyan csapatra nem emlékszik, ami a szabályok átírása után is élen tudott maradni. Vasárnap kiderült, ők közel vannak ehhez.

Megemlítette most azt is, hogy rajta semmi nem múlt, és ami tényleg merőben szokatlan: udvarolt a Ferrarinak.

Mindent beleadtam, és az összes versenyt azért nem lehet megnyerni Jó a sportnak, hogy ilyen szoros volt a csata, a Ferrarit nagyszerű az élen látni.