Tökéletesen kezdődött Gina és Seb kapcsolata az Ausztrál Nagydíjon

2017.03.27. 14:52

A szerkesztőségben minden Forma-1-es futam utáni hétfőn nagy izgalommal várjuk az MTI válogatását a külföldi sajtó szalagcímeiből. Négy hónapja nem olvashattuk ezeket a rokokós kiszólásokat, amikhez foghatóakat a Bors, a Blikk, a Hot és a Story magazin szerkesztői együtt sem lennének képesek előállítani.

De beszéljen végre helyettünk a külföldi sajtó!

A nemzetközi sportsajtó Sebastian Vettel és a Ferrari - valamint a pilóta Gina becenévvel illetett versenygépe - sikerétől hangos a Forma-1-es idénynyitó, a melbourne-i Ausztrál Nagydíj másnapján.

    Ausztrália:

    Herald Sun:
"A tündöklő Gina megtáncoltatta a babákat. Tökéletesen kezdődött Gina és Seb kapcsolata az Ausztrál Nagydíjon."
    The Age:
"Lélegzetelállító előadásával Vettel a 2015-ös szezon óta az első futamgyőzelmet ajándékozta a Ferrarinak. A verseny azonban megmutatta, hogy az F1 mennyire függ a bonyolult technikától."

    Németország:
   
    Berliner Morgenpost:
"Vörös durranás. Vettel már az első futamon megtörte a Mercedes uralmát."
    Frankfurter Rundschau:
"Vettel beköszönt. Gálaverseny után győzelem Melbourne-ben."
    Hamburger Abendblatt:
"Vettel sikere vörös riasztás a Mercedes számára."
   
    Olaszország:
   
    La Repubblica:
"A vissza a jövőbe olasz változata. Újjászületés és feltámadás."
    Il Messaggero:
"Ferrari - ez egy álom. És mindenekelőtt megváltás Sebastian Vettelnek. Nagy volt a nyomás rajta, mert régóta nem szállított győzelmet a Ferrarinak."
    Gazzetta dello Sport:
"Elégedettség, de nem diadalittasság. Sebastian Vettel óriási ausztráliai győzelmével hatalmas örömet okozott a Ferrari szurkolóinak. De az előző szezon sebei még mindig égnek."

    Nagy-Britannia:
   
    The Daily Telegraph:
"Vettel győzelme előrevetít egy epikus harcot Hamiltonnal. A Mercedes három éve szorongatja a Forma-1-et, de a Ferrari tegnap különleges tempóval és csellel kiszabadult."
    The Guardian:
"Vettel és a Ferrari megtette az első lépést a hosszú úton. A generáció két legjobbja igazi csatát vívott Melbourne-ben. Ezt a párharcot akár az egész szezon során élvezhetjük."
    The Sun:
"Katasztrofálisan kezdődött a szezon Lewis Hamilton számára. A boxstratégia áldozata lett."

    Franciaország:
   
    Le Monde:
"Vannak vereségek, amelyek reményt adnak, ilyen Lewis Hamiltoné is. A Mercedes-pilóta, az Ausztrál Nagydíj favoritja a pole pozícióból rajtolt, majd második lett a ferraris Sebastian Vettel mögött."
    Le Figaro:
"Vettel és a Ferrari újra a csúcson. A német 18 hónapos szünet után nyert ismét, s megelőzte a Mercedes kettősét Ausztráliában."

    Svájc:
   
    Tagesanzeiger:
"Rákoppintottak a Mercedes orrára. Sebastian Vettel révén a Ferrari 553 nap után ismét futamgyőzelmet ünnepelhetett."