Abszurd szöveggel égette le Kimit a Ferrari-elnök

2017.04.10. 13:14

Räikkönen mintha ott sem lett volna. Nekem úgy tűnt, más dolga akadt, nem is értem. Vagy talán fáradt volt, mert nyilvánvalóan nem volt a topon, ezt láthattuk mindannyian

- ezzel a szöveggel értékelte Sergio Marchionne Ferrari-elnök a Gazzettának a Kínai GP-n ötödik helyezett pilótája teljesítményét. Mivel a másik autójukkal Sebastian Vettel második lett, ez nem túl jó teljesítmény.

A nagyfőnök utasította Maurizio Arrivabene csapatfőnököt, hogy beszélgessen el a finnel.

Szóltam Mauriziónak, lehet, hogy itt az ideje, hogy leüljenek szemtől szembe, és megvitassák a dolgokat.

Räikkönen Sanghajban szokatlanul sokat beszélt verseny közben. Folyamatosan a motorjára panszkodott, hogy nincs nyomatéka és hogy nem gyorsul, ráadásul körökön át feltartotta Vettelt. Kissé meglepő is volt, hogy a Ferrari nem utasította, engedje el a csapattársát. Marchionne megjegyezte, hogy a német akkor jött bele, miután kiszabadult mögüle.

Fel sem merült, hogy elengedje Sebastiant, nem lett volna jó megoldás. De amikor Vettel végül előretört, rögtön sokkal agresszívebben kezdett vezetni.

Vettel vezeti a bajnokságot, ugyanannyi pontja van, mint Lewis Hamiltonnak, Ausztráliában győzött, most második lett. Räikkönennek ezzel szemben az ötödik mellé egy negyedik helye van Melbourne-ből, és csak ötödik a bajnokságban.

Év végén lejár a szerződése, és ugyan már elmondta, szívesen maradna, ehhez óriásit kellene javulnia. Hétvégén máris bizonyíthat, Bahrein kedvező pálya neki, két éve a nyertes Hamiltont is megszorongatta itt, második lett.