Button ül be Alonso helyére Monacóban

2017.04.13. 12:33

A BBC csütörtök délben twittelte ki, hogy értesülései szerint Jenson Button veszi át Fernando Alonso McLaren-Hondáját a Monacói GP-re. A csapat szerdán közölte, hogy spanyol pilótája aznap az Indy 500-on indul.

A 37 éves Button az előző szezon végén visszavonult, bár nem sokkal előtte még válltig állította, biztos benne, hogy fog ő még a Forma-1-ben versenyezni. Elég gyorsan összejön a dolog, május utolsó hétvégéjén ismét ott lesz az F1-mezőnyben.

A McLaren még nem erősítette meg a hírt, de valószínűleg hamarosan ez is megtörténik.

Alonso csak egy versenyre száll ki, mivel az idei McLaren-Honda is versenyképtelen, sokat nem veszít vele, hogy átugrik Amerikába. Mint mondta, a célja a Tripla Korona megszerzése, azaz hogy monacói F1-es győzelme mellé megnyerje az Indianapolisi 500-at és a Le Mans-i 24 órást is. Ez eddig egyetlen embernek, Graham Hillnek sikerült.

Button az elmúlt hónapokat pihenéssel töltötte, kiskutyákat nevelt, de nem állt le, passzióból triatlonversenyeken indult, úgyhogy a fizikai felkészültségével biztosan nem lesz gond. És van is még másfél hónapja, hogy a keményebb autókra felerősítse magát, ha szükséges.

Tavaly azt mondta, nagyon várja a 2017-es kocsikat, de aztán mégis távozott az F1-ből. 308 nagydíja, 305 startja van a sorozatban, 50 dobogója és 15 győzelme, 2009-ben világbajnok volt.