Horner: Ezeknek elment az eszük a McLarennél?

2017.04.16. 10:35

Szinte mindenki izgatottan fogadta a McLaren bejelentését, miszerint május végén a Monacói Nagydíj helyett elengedik a legendás Indianapolis 500-ra Fernando Alonsót, a spanyol pilótatársai, sőt, még a csapatvezetők is majdnem egyöntetűen gratuláltak a lépéshez. De csak szinte.

A Red Bull-főnök Christian Horner viszont majdhogynem nekitámadt mclarenes kollégájának a döntés kapcsán.

Ezeknek teljesen elment az eszük? Ez a legőrültebb verseny, amit valaha láttam. Nincs tesztelés, csak beülsz a kocsiba, és rögtön jön is egy kőkemény kanyar. Szerintem pszichiáterhez kéne mennie

utalt Horner Zak Brownra, no meg az Indy 500-ra. Horner kiemelte, hogy világos, hogy kezdeni akartak valamit a Honda-motor miatt szenvedő csapatnál egyre letörtebbé váló Alonsóval, de aligha az volt a jó döntés, amit hoztak. Alonso kapcsán sem kertelt, furcsa hasonlattal állt elő, miszerint év közben lelépni egy másik sorozat másik versenyére – úgy, hogy közben kihagy egy F1-futamot a pilóta –, nagyjából olyan, mint egy kapcsolatból lelépni egy új barátnővel egy kis időre, majd visszatérni, hogy minden rendben. Vagyis Horner szerint az Indy 500-zal megcsalja a Forma-1-et és a McLaren-Hondát Alonso.

„De lehet, hogy a McLaren másképp áll ehhez a dolgokhoz, mint mi, nem tudom. Ahogy gondolják, csinálják úgy” – tette hozzá.