Verstappen elnézést kért a brazilozásért

2017.04.18. 10:53

Hát, ő brazil, úgyhogy sok értelme nincs

- így felelt Max Verstappen Bahreinben, amikor a hétvégén megkérdezték tőle, hogy megbeszéli-e Felipe Massával az időmérőn történteket. A williamses ugyanis megzavarta a holland leggyorsabb körét.

Itt Európában sokat nem éreztünk a mondat utóhatásaiból, odaát viszont egy egész ország vette magára a tinédzser megjegyzését, olyan botrány lett a dologból, hogy a hét elején Verstappennek és a Red Bullnak tisztáznia kellett. Közleményt adtak ki, melyben bocsánatot kért Verstappen.

Massa és Verstappen épp egymás mellett Bahreinben
Massa és Verstappen épp egymás mellett Bahreinben

Úgy érzem, tisztáznom kell a szavaimat. Szenvedélyes versenyzőként nagyon csalódott voltam az utolsó szektorom miatt, és elragadtattam magam. Egyáltalán nem akartam megsérteni a brazil embereket, akiket tisztelek, és akik mindig szívesen fogadnak, ha az országukba látogatok. Karrierem egyik fénypontja volt a tavalyi Brazil GP, különösen, hogy abban az országban történt, ami olyan legendákat adott nekünk, mint Senna, Fittipaldi vagy Piquet. Elnézést kérek minden braziltól, aki magára vette, és nagyon várom már, hogy újra az országukban versenyezhessek.

Tavaly novemberben Verstappen minden idők egyik legjobb esős versenyzését mutatta be, amikor harmadik lett Interlagosban.