Abszurd helyzet állt elő a Mclaren-Hondánál

2017.04.20. 12:23

Évek óta a legjobb napja volt a szerdai a McLaren-Hondának, ami a bahreini teszten Stoffel Vandoorne-nal a negyedik helyen, és egy másodpercen belül végzett a leggyorsabb Valtteri Bottashoz képest. A belga mindössze 8 tizeddel maradt el a mercedesestől, de még ennél is nagyobb szó, hogy az eddig állandóan lerobbanó autóval 81 kört tudott megtenni a legkisebb hiba nélkül.

Hogy mi a hirtelen javulás oka? Halljuk Eric Boullier csapatfőnöktől:

Bárcsak tudnám! Épp ez a probléma, hogy fogalmam sincs. Minden tökéletesen működött, még a beállításokkal is tudtunk játszani kicsit, gyorsan kihasználtuk a lehetőséget, és minden remekül ment. Egy igazi tesztnapot tudtunk le, mindent, amit terveztünk, elvégeztünk oda-vissza, szóval minden szuper.

A változás azért annyira meglepő, mert a Honda-motoron semmit nem változtattak: Vandoorne alatt kedden két kör után megadta magát a gép, aztán szerdán meg minden rendben volt.

Nehéz megfejteni, mi volt eddig a baj. Keddre kicseréltük az MGU-H-t (a hibrid motor hőenergia-visszanyerő rendszere), két kör múlva befuccsolt. Kicseréltük az egész motort, és 17 kört mentünk vele már kedden (aztán jött a szerda). Semmi fizikai problémát nem észleltünk, szóval a Hondának nem lesz könnyű rájönnie, mi a helyzet

- mondta Boullier az Autosportnak.

A motorokat most visszaviszik Japánba, ahol tüzetesen megvizsgálják őket a jövő hétvégi Orosz GP előtt. Szocsira talán kiderül, mi hátráltatta a csapatot eddig.