Közel az utolsó rajthelyhez a Ferrari, a McLaren-Hondát már büntetik

2017.04.28. 13:46

Új turbót kap a hétvégi oroszországi futamra a két Ferrari, a szezonban már a harmadikat, így egyetlen friss marad mind Vettelnek, mind Räikkönennek a szezon végéig.

Idén a 20 futamra négy turbó használható büntetés nélkül, ha be kell tenni az ötödiket, az utolsó rajthelyes (15 kocka) visszasorolást jelent. Az FIA erre az évre végre bezárta a kiskaput is, az alkatrészhalmozást, vagyis egy hétvégén többször cseréljen valaki új alkatrészt, így csak azon az egy futamon sorolják vissza.

Tavaly Lewis Hamilton csinálta ezt a Belga GP-n, így csak ott kellett a mezőny végéről startolnia. Most már ahány csere, annyi rajt a végéről.

A Ferrariknál is rosszabb helyzetben van a mclarenes Stoffel Vandoorne, ő a hétvégén már az ötödik turbóját fogyasztja a Honda-Motorban, ugyanis a pénteki első szabadedzés után teljesen új motort kapott hibagyanú miatt. Vasárnapra büntetni fogják.

Szintén a harmadik turbónál tart Romain Grosjean, a Haas-Ferrari versenyzője, míg csapattársa, Kevin Magnussen és a két sauberes, Magnus Ericcson és Pascal Wehrlein a másodiknál.