Rázárták az ajtót Alonso Le Mans-i álmaira

2017.05.06. 10:28

Fernando Alonso idén részt vesz a legendás Indy 500-on, nem titkoltan azzal a céllal, hogy begyűjtse a motorsport Tripla Koronáját – a már meglévő Monacói Nagydíj-győzelme mellé az Indy 500-at és a Le Mans-i 24 órás versenyt is.

Az Indy-teszt jól is alakult, újonc létére komoly tempót tudott diktálni már az első autóba ülésekor, a Le Mans-i szereplés viszont egyelőre nem hogy komoly veszélyben van, de lényegében semmi esélye nincs indulnia a versenyen 2019 előtt.

Idén minden hely tele van a Toyotánál és Porschénál, vagyis a megbízhatósági vb (WEC) két indulójánál. Sőt, a Motorsport kérdésére a Porsche azt is elárulta, hogy egyelőre nem terveznek az idei kettőnél több autót indítani jövőre sem, márpedig hat gyári pilótájukkal hosszabb időre szól a szerződésük, nem szeretnék egyiküket sem kitenni az autóból.

A Toyota ugyan három kocsit indít, vagyis náluk kilenc pilótára van hely, de a helyzet hasonló, egyáltalán nem szeretnék felborítani a csapaton belüli egyensúlyt, és az sem vonzza őket, hogy egy olyan nagy nevet igazoljanak, mint Fernando Alonso. Persze, ha megkeresné őket a spanyol, akkor meghallgatnák, de kicsi az esélye, hogy igent mondjanak neki.

Vagyis úgy tűnik, legkorábban 2019-ben lesz esélye Alonsónak a Le Mans-i vezetésre, ami még nem garancia arra, hogy nyerni is fog. Akkor 37 éves lesz, ami a mostani WEC-mezőnyt nézve ugyan már idősnek számítana, de Alonso a rutinja és képességei miatt biztosan nem lenne hátrány egy csapatnak sem.