Fernando, tudsz még nyakkal diót törni?

2017.05.27. 08:26

Azt gondolnánk, hogy akkora a médiaérdeklődés Fernando Alonso körül az Indy500 előtt, hogy lényegében csak a legfontosabb dolgokra van ideje, minden sajtóterméknek csak 5-6 kiemelt kérdésre válaszol pár fontosabb, hosszabb interjú mellett, ám ez egyáltalán nincs így. Sőt, hogy mennyire nem, azt a Jalopnik videója is megmutatja, nekik ugyanis a világ legnagyobb ökörségével sikerült Alonso idejét rabolniuk: előtúrtak egy 2007-es videót, amin a kétszeres világbajnok a nyakizma segítségével feltör egy diót, és megkérték, ismételje meg a trükköt, ha tudja.

Alonso elárulta, hogy egy reklámfilm forgatásának szünetében készült az eredeti videó, de semmi egyéb kommentárt nem  fűz hozzá, mintha ez mindennapos lenne az életében.

A Jalopnik újságírója ekkor előkap három zacskó diót, Alonso kiválaszt egyet, gondosan elhelyezi a válla és a nyaka között, majd rászorít, és jön is a reccsenés. Szerencsére nem a nyaka, hanem a dió reccsent, bemutatva, hogy milyen erős is az F1-pilóták nyaka a kocsiban jelentkező erőhatások miatt.

Mondjuk, ha 2007-ben ment neki, idén még simábban kellett volna papíron, a brutálisan erősre gyúrt 2017-es F1-kocsik miatt ugyanis minden pilóta komolyan edzett nyakra a télen.