Kubica: Kiderült, mennyit veszítettem

2017.06.07. 13:37

Kedden megvolt Robert Kubica első F1-es tesztje hat év kihagyás után. Nagyon jól sikerült, a Renault, ami a 2012-es autót adta neki, nagyon pozitívan nyilatkozott, de a lengyel azért nem ennyire bizakodó.

Persze, hogy élvezte, és kívülről minden tökéletesnek tűnt, ám ő tudja, milyen volt a balesete előtt, ami kerékbetörte F1-karrierjét.

"Remélem, láttak valamit a 2010-es önmagamból, nekem leginkább az érzelmi oldalról volt fontos ez a nap. Sok idő telt el, nehéz időkön vagyok túl, keményen dolgoztam, de pár éve azt képzeltem, ez nekem már lehetetlen.

Büszke vagyok rá, mit értem el, viszont kiderült az is, mit veszítettem.

Nem tudom, mit hoz a jövő, de ezt a napot egy éve terveztük, és jó tempót tudtam diktálni, megbízhatóan, nehéz körülmények között. Hat év után nem könnyű, ám tudtam, képes vagyok rá, és elégedett lehetek. A Renault adta az első F1-tesztemet 2005-ben, hálás vagyok, hogy újra lehetőséget kaptam tőlük" - idézte a 32 éves F1-futamgyőztest a Gpupdate.net.

Vagyis a lényeg, ez a nap nagyon jó volt, de Kubica érzi, régen jobb volt. Az időeredményeiről keveset tudni, a L'Equipe szerint a kedden vele párhuzamosan tesztelő Szergej Szirotkinnál - aki idén az F1-istálló tartalékpilótája - gyorsabb volt. Ráadásul nem is kevéssel.

Ami biztató, de hogy mire lenne elég mindez egy nagydíjhétvégén? Nehéz megmondani. Talán arra, hogy pénteken menjen, de sokkal többre lehet, hogy nem.

Alan Permané Renault-főnök azt is megemlítette, hogy ez a teszt "egyszeri alkalom" volt, vagyis nagyon kérdéses, hogyan folytatódik Kubica Forma-1-karrierje.