Alonso az IndyCarra váltásról: Miért ne?

2017.06.12. 09:27

Fernando Alonsónak bejött az Indy 500-as vendégszereplése, a hétvégi texasi futam alatt is behívták egy rövid interjúra a közvetítésbe, és sikerült is érdekeset mondania, nem zárta ki ugyanis, hogy tényleg átváltson az IndyCarra teljesen. Persze azért nem azonnal.

Miért ne? Mindenre nyitott vagyok. Nincs még egyértelmű válaszom, hazudnék, ha azt mondanám, tudom, mi lesz jövőre.

Azt azért hozzátette, hogy egy teljes szezon elsőre talán túl nagy falat lenne, mégiscsak az oválpályák ászai mellett kellene stabilan jól teljesítenie, és még mindig inkább a Tripla Korona izgatja, vagyis hogy a Monacói Nagydíj után megnyerje az Indy 500-at, majd a Le Mans-i 24 órás versenyt is.

Közben nem csak Alonso beszél az IndyCarról a McLaren részéről, a vezérigazgató Zak Brown is elárult pár részletet, miszerint ugyan 2018-ban még nem tervezik saját, önálló csapat indítását – idén ugye az Andretti csapat részeként indították Alonso McLaren-kocsiját –, de a jövőben tervezik, hogy az amerikai sorozatban is részt vegyen.

Újra, mert hogy az 1979-es kiszállásukig három Indy 500-as győzelmük is volt, 1972-ben Mark Donohue, 1974-ben és 1976-ban pedig Johnny Rutherford nyert, emellett pedig 1973-ban és 1977-ben is megnyerték a komplett sorozatot, előbbit Roder McClueskey, utóbbit Tom Sneva.